Wat is biologische thee?

Biologische (of organische) thee wordt verbouwd zonder het gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke compost; de organische theeplanten worden bewerkt met koemest, boombladeren en snoeisel. Insecten en ziektes worden op een natuurlijke manier bestreden.

Bij biologische thee worden verder geen kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd. Hierdoor behouden de theebladeren de oorspronkelijke kleur, smaak, geur en balans. Juist die balans ontbreekt vaak bij niet-biologische theesoorten. Niet-biologische theesoorten geven kleur- en smaakstoffen veel sneller af aan het warme water, waardoor de thee sneller trekt. Hierdoor is het aftreksel van niet-biologische theesoorten vaak donkerder dan bij biologische theesoorten.

Uiteraard is biologische thee veel gezonder voor het lichaam omdat de thee wordt verbouwd zonder dat er pesticiden aan te pas komen. Biologische thee is echter ook duurder dan thee die verbouwd is met kunstmest en pesticiden. De reden dat biologische thee duurder is, ligt in het feit dat “normale” thee veel sneller groeit en er meer theebladeren geoogst kunnen worden. Het verbouwen van biologische thee is veel arbeidsintensiever en vereist veel meer tijd.

Biologische thee is niet alleen voor uw gezondheid beter, ook voor die van de theeplukkers; zij komen immers niet in aanraking met de chemische bestrijdingsmiddelen. Ook flora en fauna van het theegebied zelf varen er wel bij.

Biologisch thee kopen

Let er bij het kopen van biologische thee altijd op dat de producten bio-gecertificeerd zijn. Wink Premium Thee verkoopt alleen biologische producten met het EKO keurmerk. Door Skal bio controle is aan Wink Premium Thee een BIO registratiebewijs verstrekt voor de webshop, u kunt dit bewijs via onderstaande button bekijken.

Onze premium service

Levertijd
Verzendkosten
Retourneren

Wink Premium Thee

De Blauwe Wereld 3
1398 EM Muiden
KvK: 73267651

Contact opnemen

Contactformulier
Blog